Franse Modernisten in Singer Laren

Een schitterend overzicht van de Franse moderne kunst

Rondleiding door Michiel Kersten
Wanneer: zondag 28 augustus 15.00 uur
Kosten: € 10,00 per persoon
Verzamelen: in de hal van het museum
Opgeven door op betreffende blauwe knop hieronder te drukken

Booking ended

Verzameling Lévy in Troyes

Singer Laren heeft uit de verzameling van het Musée d’Art moderne de Troyes een overzicht samengesteld dat een schitterend beeld geeft van de stormachtige ontwikkelingen in de Franse kunst tussen ongeveer 1850 en 1950. De schilderijen, tekeningen, prenten en beelden zijn door het verzamellaarsechtpaar Pierre en Denise Lévy in 1976 en 1982 aan de Franse staat geschonken. Daarmee vormde deze gift de basis voor het museum van moderne kunst in Troyes, de stad waar Lévy de firma van zijn schoonvader had uitgebouwd tot een van de grootste textielconglomeraten in Frankrijk. Hun verzameling is met veel liefde voor de kunst opgebouwd. Als bezoeker aan de tentoonstelling in Laren voel je dat overal.

Schilderij van Marinot op de tentoonstelling in het Singer Laren

Topwerken van Gris, Valadon, Modigliani

Deze tentoonstelling is bijzonder omdat hier topwerken getoond worden van Franse modernisten die niet oger de la Fresnaye, Robert Delaunay, Juan Gris, Bernard Buffet. Een ontdekking is het werk van de Mvaak buiten Frankrijk te zien zijn: Suzanne Valadon, Maurice de Vlaminck, André Derain, Henri Hayden, Raurice Marinot, een schilder uit Troyes die het echtpaar Lévy adviseerde en zelf in heldere onvermengde kleuren op een aan de Fauves (Derain, Matisse, De Vlaminck) ontleende stijl innemende composities schildede. Op de tentoonstelling is ook een adembenemend mooie Amedeo Modigliani te zien en dat geldt ook voor een kubistisch naakt geschilderd in tere grijze, blauwe, gele en roze tonen door Jacques Villon, een broer varn Marcel Duchamp, De tentoonstelling maakt je echt vrolijk: een feest van kleur….

Een rondleiding over de tentoonstelling is een rondwandeling door de ontwikkeling van de Frans moderne kunst. Loop je mee?

Albert Marquet in Singer Laren Albert Marquet in Singer Laren
Afbeelding van een schilderij van Marinot Afbeelding van een schilderij van Marinot
Afbeelding van een schilderij door Seurat Afbeelding van een schilderij door Seurat
Afbeelding van een schilderij van André Derain Afbeelding van een schilderij van André Derain
Schilderij van Amedeo Modigliani Schilderij van Amedeo Modigliani