Kunstreis: Impressionisten en fauvisten aan de Méditerranée

Kunstreis naar de Côte d’Azur – 11 t/m 15 oktober 2017

Een kunstreis met Artetcetera in oktober naar de Côte d’Azur. In oktober is de rust lang de kust van de Middellandse zee in Frankrijk weer grotendeels teruggekeerd. Een ideale maand om in voetsporen van de impressionisten, fauvisten en kubisten naar de Mediterranée te reizen en te genieten van onvergetelijke kunst.

Veel grote kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw verbleven vaak voor langere tijd aan de Zuid-Franse kust: Renoir, Bonnard, Matisse, Léger, Picasso, Marquet, Derain, De Vlamick. In Zuid-Frankrijk zijn een aantal prachtige grote, maar daarnaast ook kleinere, intieme musea die een goed beeld geven van de fenomenale ontwikkelingen van de kunst aan het begin van de 20ste eeuw. Vrijwel alle kunstenaars (impressionisten, fauvisten en kubisten) hebben er gewerkt. Toen waren St. Tropez en Antibes nog lang niet de grote mondaine badplaatsen die het nu wel zijn.

Musée Matisse in Nice (voorgevel)
Musée Matisse in Nice

Programma

Woensdag 11 oktober met KLM  naar Nice/Côte d’Azur (vertek 09.30 uur en aankomst 11.30 uur). Naar hotel en ‘s middag naar het Musée N’Art Moderne et Contemporain en vervolgens wandeling langs de boulevard en door de Vieille-Ville van Nice. Diner in de oude stad. .

Donderdag 12 oktober – Musée Matisse en Musée Chagall. Aan het eind van de middag een aperitief aan zee en daarna diner in Nice.

Vrijdag 13 oktober – Met personenbusje naar Vence (Chapelle du Rosaire van Matisse) en St. Paul de Vence (Fondation Maeght met schitterende Giacometti’s). Prachtige rit door de pre-Alpes-Maritiemes naar Grasse (Musée Fragonard en Musée des Parfums). Aperitief en diner in Grasse.

Zaterdag 14  oktober – St. Tropez (Musée de l’Annonciade – met een onvergelijkbaar mooie collectie fauvisten: Matisse, Derain, Van Dongen, Marquet en vele anderen), en aan het eind van de middag na een mooie rit langs de kust naar Musée Renoir in Cagnes-sur-Mer. Diner (Bouillabaisse – vissoep) aan de haven van Cagnes-sur-Mer.

Zondag 15 oktober  – Antibes (Musée Picasso). Lunch in Antibes. Middags Le Cannet (Musée Bonnard), Biot (Musée National Fernand Léger). Vertrek zaterdagavond om 21.30 uur vanaf Nice/Côte d’Azur) naar Amsterdam Schiphol (aankomst 23.30 uur). Wij brengen je thuis vanaf Schiphol!

 

Fondation Maeght in St. Paul de Vence met op de binnenplaats beelden van Alberto Giacometti. Een bezoek aan dit museum is in de kunstreis van Artetcetera naar Zuid-Frankrijk opgenomen.
Fondation Maeght in St. Paul de Vence met beelden van Alberto Giacometti

Kosten

De kosten bedragen € 1190,- Dit bedrag is inclusief vlucht, hotel (vier nachten), ontbijt, lunch en diner, alsmede koffie/thee ‘s morgens en een aperitief aan het einde van de middag. Inbegrepen eveneens vervoer in Zuid-Frankrijk met personenbusje en de toegangsbewijzen voor de musea. Om de kosten enigszins te beperken: geen luxueuze zaken, maar wel een net hotel en prima eten. Verlengen van het verblijf op basis van hotel (tweepersoonskamer 130 euro per nacht, inclusief ontbijt) is natuurlijk mogelijk. Prijs van deze kunstreis is gebaseerd op een tweepersoonskamer en de ticketprijs van Transavia van dit moment. (€ 38,- p.p. enkele reis) . Dus snel boeken. Als vliegtickets duurder worden stijgt prijs evenredig mee. Toeslag éénpersoonskamer: € 40,-

Daarnaast ook: kennismakingsavond en lezing over de moderne kunst tussen 1890 en 1920 (met name over Cézanne, Matisse, Picasso) op woensdagavond 4 oktober om 19.30 uur

Aanmelden door op onderstaande blauwe knip te drukken

Booking ended
Afbeelding van het Musée de l'Annonciade te St Tropez
Interieur van Musée de l’Annonciade