Contact

Over Artetcetera & contactgegevens

 

De kunst van verhalen vertellen

Artetcetera vertelt verhalen over kunst en cultuur. Verhalen die inspireren, prikkelen en boeien. Plezier, genoegen, maar ook leren staan centraal. Het gaat over kunst, cultuur en natuur. Nog meer gaat het over liefde. Liefde voor kunst en cultuur en het genieten daarvan. Denken, weten, maar vooral ook om voelen en ervaren. Kunst is veel te mooi om er gedachteloos aan voorbij te lopen.

Rondleidingen

Artetcetera verzorgt rondleidingen in musea. Vooral over kunst in de Gouden Eeuw. De eeuw van Rembrandt, Hals en Vermeer, in onder meer het Rijksmuseum, Frans Hals Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, Mauritshuis, Lakenhal (Leiden). De rondleidingen worden gegeven in kleine groepen van 10 personen. Kosten per groep/rondleiding € 75,- (exclusief eventuele reiskosten).

Stadswandelingen

Wandel met Artetcetera door Haarlem, Delft, Leiden of Gouda. Kijk en ontdek samen het verleden. Een stadswandeling is een gesprek over geschiedenis, over cultuur, over economie – toen en nu – over topografie, immigratie, en vooral over het leven van mensen, rijk of arm, jong of oud. Wij concentreren ons op de steden die in de tijd van de Republiek (17de eeuw) belangrijk waren. Levende, levendige en bloeiende centra van handel en nijverheid. Behalve de eerder genoemde steden is Westfriesland en het Noorderkwartier nadrukkelijk ons specialisme: Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, de havensteden uit de Gouden Eeuw en de polders van Leeghwater (Beemster, Schermer) met stadjes als De Rijp, Schermerhoorn. De lengte van een stadswandeling is standaard 1,5 uur en kost € 75,- Een dagexcursie naar – bijvoorbeeld – Westfriesland met bezoek aan Hoorn en Medemblik (stoomtram) kost € 150,- exclusief reiskosten (maximale groepsgrootte per rondleider circa 15 personen).

Lezingen

Artetcetera geeft lezingen op uw locatie over kunst uit de zestiende tot de 19de eeuw. Wij beschikken over een scherm en beamer. Wij hebben een aantal lezingen klaar liggen. Een paar voorbeelden:

  • Rembrandt en Amsterdam
  • Rembrandt. Het late werk (na 1650)
  • Frans Hals. De groepsportretten (schutters- & regentenstukken)
  • Haarlem in de Gouden Eeuw
  • Anatomische lessen geschilderd. Amsterdam en Delft
  • Vermeer en de Delftse schilderkunst

Graag verzorgen wij ook lezingen over een onderwerp naar keuze of toelichtingen bij actuele tentoonstellingen. De kosten voor de lezingen die gereed liggen zijn € 100,- (exculsief eventuele reiskosten). De kosten voor een lezing over een ander onderwerp worden in overleg afgesproken en zijn afhankelijk van de noodzakeljke voorbereidingstijd.

Over Artetcetera

Artetcetera is een samenwerking van Emmelie de Mol van Otterloo en Michiel Kersten. Beiden zijn kunsthistorici en zijn afgestudeerd aan de Rijkuniversiteit Leiden. Zij zijn gepassioneerde vertellers over kunst & cultuur. Hun specialiteit is kunst uit de 16de, 17de en de 18de eeuw. Graag nemen zij u mee naar de musea waar deze kunst het beste te zien is. Met even veel plezier maken zij met u stadswandelingen of komen naar u toe voor een lezing.

Contact gegevens

Bel of mail voor informatie over rondleidingen, stadswandelingen of lezingen:
Emmelie de Mol van Otterloo | E emmelie@artetcetera.nl | 06 4911 8785
Michiel Kersten | E info@artetcetera.nl | M 06 1005 7228

p/a Leidsevaartweg 109
2106 AS Heemstede
Bankrekening Artetcetera: NL08ABNA0578988372 t.n.v. M.C.C. Kersten
DSCF2534 cropped emmelie en michiel