Excursie naar Insel Hombroich en Schloss Benrath

Een dag kunst én natuur, kunst in natuur

Museum Insel Hombroich is ontwikkeld door Karl-Heinrich Müller (1936-2007), een verzamelaar uit Düsseldorf. Museum Insel Hombroich is een parklandschap langs de oevers van een rivier waarop verspreid over het landschap tentoonstellingsgebouwen staan, in zekere zin een soort openlucht museum. In deze paviljoens wordt de verzameling getoond, waaronder objecten uit Azië (Khmer, China), maar ook werken van Lovis Corinth, Hans Arp, Kurt Schwitters, Alexander Calder, Francis Picabia, Henri Matisse en Yves Klein. Oude en nieuwe kunst naast elkaar én door elkaar. De bezoeker dwaalt door het parklandschap. “Open je zintuigen”, zegt het museum en ontdek schoonheid in de natuur én die van de kunst.

Schloss Benrath  is tussen 1755 en 1773 gebouwd voor een van de keurvorsten van de Palts. Het slot bestaat uit een middengedeelte (Corps de Logis) en twee zijgebouwen. Het slot ligt in een park met grote spiegelvijvers. Slot en park zijn als één geheel ontworpen: een waar ‘Gesamtkunstwerk” opgezet in een neo-classicistische stijl, die ook wel bekend staat als Louis XVI-stijl. n van de tuin zijn aangelegd als een formele Franse tuin, een ander deel laat al de opkomst van de  Engelse landschapstuinen zien. Wij krijgen een rondleiding door het Corps de Logis en bezoeken daarna het Europese museum van de tuinkunst in één van de zijvleugels.

Excursie naar Insel Hombroich en Schloss Benrath op 29 juli
Datum: zaterdag 29 juli – reis met personenbusje(s)
vertrek 8.00 uur vanaf station Heemstede-Aerdenhout, eventueel met tussenstop in Sloterdijk om deelnemers op te halen. Retour circa 22.30 uur.
Kosten € 85,- (inclusief vervoer, koffie/thee (2x) waarvan éénmaal met gebak, en toegang tot de musea à € 35,-).
Opgeven door op onderstaande blauwe knop te klikken

 

Booking ended